Over ons

Ons verhaal

Het verhaal van De Nachtlichtjes, enkele muzikale vrienden, begint in 2013 toen ze met pijn in het hart afscheid moesten nemen van een goede vriendin, die op 31-jarige leeftijd overleed aan borstkanker. Ze was muzikante bij de fanfare Sint-Cecilia van Vichte en het Bevers Harmonieorkest van Beveren-Leie. De jongedame straalde altijd enthousiasme, levenslust en wilskracht uit. Ook in de late uurtjes zat ze boordevol energie, vandaar haar bijnaam ‘het nachtlichtje’. Zelfs toen ze al heel ziek was, bleef ze zich moedig inzetten, en ging ze naar repetities en andere activiteiten.

Tijdens haar ziekte speelde de muzikante reeds met het idee om iets te doen ter ondersteuning van ‘Kom op tegen Kanker‘ en dit over de grenzen heen van beide verenigingen. Kort na haar overlijden besloten enkele muzikale vrienden haar idealen verder te zetten en werden ‘De Nachtlichtjes’ opgericht. Het oorspronkelijke idee werd concreet en zo werden eind 2013 2 teams van telkens 8 fietsers ingeschreven voor de 1000 km fietsen voor ‘Kom op tegen Kanker’ editie 2014. Sedert de eerste deelname in 2014 schreven De Nachtlichtjes telkens minstens 2 teams in. Tijdens de fietsvierdaagse, die jaarlijks doorgaat tijdens het hemelvaartweekend, wordt door elk lid van het team 125 km gefietst. De verhalen die onder de fietsers in de pelotons worden uitgewisseld zorgen voor een heel aparte ervaring en een onvergetelijke sfeer. Zo is het duidelijk waarom veel deelnemers het initiatief van "Kom op tegen Kanker" een warm hart toe dragen. Bijna iedereen is in het verleden of nu nog steeds geconfronteerd met deze vreselijke ziekte bij familie, vrienden, kennissen of zichzelf. Een team kan pas starten na het verzamelen van 5.000 euro inschrijvingsgeld dat integraal naar het wetenschappelijk onderzoek tegen kanker wordt doorgestort. Om telkenjare de nodige 10.000 euro startgeld voor de beide teams in te zamelen, worden tal van acties opgezet. Lees meer hierover op onze Facebook pagina. Wil je ons team steunen, dan kan dit door een gift te storten op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker BE14 7331 9999 9983 of 733-1999999-83 met vermelding van "GIFT" (belangrijk!) en de negencijferige code van ons team: 170 089 993. Vanaf 40 euro per jaar is zo'n gift fiscaal aftrekbaar.

Onze waarden

Image

Muzikale vreugde

Als gemeenschappelijke hobby ligt de muziek aan de basis van De Nachtlichtjes. Zonder muziek hadden wij elkaar waarschijnlijk niet ontmoet.

Image

Vriendschap

Via de muziek ontstond ook onze vriendschap voor elkaar. Onze vriendschapsbanden werden alleen maar sterker via De Nachtlichtjes.

Image

Goede doel

Dé bestaansreden van De Nachtlichtjes! Wij hebben als doel fondsen in te zamelen ter ondersteuning van het wetenschappelijk onderzoek tegen kanker.

Image

Sportiviteit

De 1000km van "Kom op tegen Kanker" vonden wij een heel mooi initiatief om onze schouders onder te zetten. Deelnemen aan dit sportief event betekent ook samen fietsen, véél samen fietsen!